Tida Kira beschikt over vele talenten

dsc_9949

Afgelopen zaterdag 12 november gaf christelijke muziekvereniging Tida Kira haar najaarsconcert “Tida Kira got Talent”.

Voor de pauze stonden solisten Froukje Pol en Jurrien Pothoven in de schijnwerpers. Froukje bracht op haar eigen, muzikale wijze het klassieke stuk Concerto in E flat ten gehore. Jurrien speelde het werk Tripartita, dit was tevens haar openbaar D-examen. Later op de avond kreeg ze te horen dat ze met glans was geslaagd met 52,5 punten! Tijdens het stuk the Lord of the Rings kon het publiek zowel naar het orkest kijken als naar beelden welke boven de orkestleden werden afgespeeld. Dit bracht het muziekstuk nog meer tot leven.

Het jeugdorkest stond deze avond in de schijnwerpers met hun nieuwe polo’s die aangeschaft zijn met geld van de jeugdsponsoractie van de Poeisz. Ook het jeugdorkest had een solist, namelijk Rens Kramer. Normaal gesproken op het drumstel, maar nu solist op de pauken.

Na de pauze werd er enthousiast begonnen met de mars Froonacker’s pride. Hierna werd het helemaal donker in de zaal en kon er gekeken worden naar beelden uit de film Pearl Harbor. De heftige oorlogsbeelden van de film gingen over in muziek van December 7th. Hier werd film en muziek samengebracht tot een sfeervol geheel.
Aansluitend stonden solisten Wouter van der Wal en Birgit van Zuiden in de schijnwerpers, die ieder op hun eigen wijze een prachtige solo ten gehore lieten.
Aan het eind van de avond mocht onze voorzitter Esther Grotenhuis nog in de schijnwerper staan voor haar 25 jarig jubileum als muzikant. Ze kreeg een ketting omgehangen door Aafke Poelstra van de friese bond OMF.

Een geslaagde avond van christelijke muziekvereniging Tida Kira waarin duidelijk werd dat ze over veel talenten beschikken.

Bladwijzer de permalink.