Succesvol seizoen Tida Kira

Het seizoen 2011/2012 was een succesvol voor christelijk muziekvereniging Tida Kira uit Munnekezijl/Lauwerzijl. Het seizoen begon vorig jaar 22 oktober op het 1e Oktoberfestival in Grijpskerk. Aan dit festival deden 6 orkesten mee en Tida Kira noteerde de hoogste score. Op 24 december werd de kerstnachtdienst begeleid in Munnekezijl.

Nadat de oliebollen waren verteerd begon Tida Kira te repeteren op een ambiteus stuk, namelijk Elegy I. Dit stuk wordt normaal gespeeld in de 2e divisie, maar Tida Kira, dat in de 3e divisie uitkomt, wou dit stuk ten gehore brengen tijdens het muziekfestival in Kollum. Er werd hard gerepeteerd in de eerste maanden van 2012. En op 10 maart 2012 tijdens het muziekfestival in Kollum werd een geweldige prestatie neergezet. Met het grote werk Elegy I werd 89 punten behaald en op het vrije werk werd ook 89 punten behaald. Hiermee werd Tida Kira winnaar van dit muziekfestival van de Federatie van Muziekverenigingen in Kollumerland.

Tijd om stil te zitten was er niet, want op 5 mei 2012 hield Tida Kira een bevrijdingsconcert. In een vol dorpshuis werd samen met het jeugdorkest een aantrekkelijk programma gespeeld voor jong en oud, waar natuurlijk klassiekers als Hymn to the Fallen, Soldaat van Oranje en A Brand New Day niet mocht ontbreken.

Na het bevrijdingconcert werd Elegy I weer uit de kast gehaald, want de puntjes moesten nog op de i, zodat Tida Kira nog kon vlammen op het concours van Schiermonnikoog op 2 juni 2012. Ondanks de wisselende weersvoorspellingen werd het voor Tida Kira een stralende dag. Als laatste moest Tida Kira optreden in een deelnemersveld van 25 orkesten. Na haar optreden werden de uitslagen bekend gemaakt en met 88 punten was Tida Kira hoogste in haar divisie, maar ook dagwinnaar geworden!

schiermonnikoog

Succesvol Seizoen

Op vrijdag 8 juni 2012 zijn deleden al spelend door de straten van Munnekezijl en Lauwerzijl nieuwe donateurs gaan werven enop zaterdag 7 2012 juli werd een rommelmarkt gehouden in Lauwerzijl. Afgelopen vrijdag 13 julisloot christelijke muziekvereniging Tida Kira haar seizoen af met een BBQ voor alle leden en partners.Op deze BBQ werden 5 jeugdleden in het zonnetje gezet. Sanne, Judith, Eline, Danieke en Birgitzijn een diploma rijker en hiervoor ontvingen ze een mooie roos. Ook de dirigenten Paulus de Jongen Wouter van der Wal werden die avond voor hun enthousiasme en inzet bedankt.

Al met al eengeweldig, maar bovenal succesvol seizoen, want op alle 3 concoursen waar Tida Kira dit seizoen aanheeft deelgenomen zijn ze als winnaar uit de bus gekomen! In september begint Tida Kira weer metrepeteren en als eerste op het programma staat het concertconcours 10 november a.s. in Drachten.

Heeft u zin om ook mee te repeteren of wilt u meer informatie neem dan contact op met één van de bestuursleden.


Bladwijzer de permalink.