Geschiedenis

De muziekvereniging Tida Kira werd opgericht op 1 maart 1924 te Munnekezijl. De naam Tida Kira is Maleis en betekent: ”Nooit gedacht”. Sinds januari 2009 staat onze fanfare onder leiding van Paulus de Jong. Door de jaren heen is Tida Kira bij tal van activiteiten muzikaal betrokken geweest. Zo zijn wij in juni 2001 een weekendin het Duitse Solingen geweest en hebben daar een aantal geslaagde concerten gegeven. Verder valt te denken aan onze inbreng tijdens de festiviteiten omtrent het 40-jarig jubileum van de film “fanfare” van Bert Haanstra in Giethoorn in 1998.

Meer recent heeft Tida Kira een marathonconcert gehouden voor de aanschaf van nieuwe instrumenten. Ook geven wij minimaal een keer per jaar een concert.Daarnaast nemen we regelmatig met succes deel aan verschillende concoursen, waaronder muziekconcoursen van de OMF, het federatieconcours van de gemeente Kollumerland en muziekfestivals in de regio, maar bijvoorbeeld ook in Rastede Duitsland. Op 6 april 2013 werd Tida Kira Nederlands Kampioen in de 3e divisie tijdens de Open Nederlands Fanfare Kampioenschappen.

Tevens heeft Tida Kira een bloeiend jeugdorkest dat staat onder de bezielende leiding van Wouter van der Wal.

Op 1 maart 2014 hoopt Tida Kira haar 90-jarig jubileum te vieren. Ondanks deze hoge leeftijd is onze fanfare nog springlevend, wat onder meer blijkt uit het grote aandeel van de jeugd in onze vereniging. Hiermee ziet de toekomst van Tida Kira er ook zonnig uit.

Tida Kira in dorpsfilm uit 1952

Reacties zijn gesloten.