Dirigenten

Jan Werkman

Jan Werkman

Jan Werkman

Sinds 2015 staat Tida Kira Munnekezijl onder leiding van dirigent Jan Werkman (Kruisweg, 1985). Hij begon op 7-jarige leeftijd met het bespelen van de bugel. Op 11-jarige leeftijd begon Jan met orgel spelen. Als 14-jarige was hij kerkorganist in drie kerken en begeleider van diverse koren en ensembles in de provincie Groningen. Op zijn 17e begon hij met het dirigeren van enkele koren.

Na zijn Atheneumopleiding begon Jan in 2004 met de studie Docent Muziek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij volgde één jaar het bijvak orgel bij docent Theo Jellema. Toen Jan in 2005 ook met de opleiding HaFaBra-directie begon, wisselde hij naar het bijvak bugel. Jan sloot in 2008 de opleiding Docent Muziek af met onder andere een 8 voor zijn examen bugel.

Tijdens zijn studie HaFaBra-directie, waar hij les kreeg van Tijmen Botma en Klaas van der Woude, is Jan dirigent geweest van diverse koren en orkesten in de provincie Groningen. In 2009 behaalde Jan zijn HaFaBra-directiediploma.

Naast dirigent van Tida Kira is Jan als dirigent ook verbonden aan de ‘Geref. Brassband Immanuel’ uit Eemsmond en de Gereformeerde Brassband Groningen. Daarnaast is hij verbonden als docent aan de muziekschool ‘De Wâldsang’ te Buitenpost en muziekschool ‘Hunsingo’ en verzorgt hij de jeugdopleiding bij de Gereformeerde Brassband Groningen, Geref. brassband Immanuel, CMV ‘Wilhelmina’ uit Leens en CMV ‘Concordia’ Middelstum.Wouter van der Wal

wouter

Wouter van der Wal

Wouter van der Wal werd in 1979 geboren en groeide op in Lauwerzijl. Vanaf zijn elfde speelde hij mee bij Tida Kira en is er sindsdien niet weg te krijgen. Na het afsluiten van zijn studie aan het conservatorium heeft hij zich volledig gestort op het componeren en produceren van muziek. Wouter heeft o.a. de muziek gecomponeerd en geproduceerd voor een aantal kinderseries uitgezonden door de KRO en het educatieve project Bereslim. Tevens heeft hij de muzikale leiding gehad van verschillende musicals die in de regio zijn uitgevoerd. Sinds 2007 is Wouter van der Wal dirigent van het B-orkest. Naast het B-orkest van Tida Kira dirigeert Wouter met veel plezier het Gospelkoor Sjema uit Enumatil en CMV Advendo uit Morra/Lioessens

Reacties zijn gesloten.