Geslaagd Jubileum Tida Kira

Anne Claire Claassen

MUNNEKEZIJL – Muziekvereniging Tida-Kira uit Munnekezijl/Lauwerzijl heeft onlangs haar jubileumconcert ter ere van haar 90-jarig bestaan gegeven. Op deze avond ging het werk “Griet Koenes’, dat speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd is door componist Rob Goorhuis, in première.

Rob Goorhuis overhandigde tijdens deze avond de uitwerking van het muziekstuk aan dirigent Paulus de Jong. Griet Koenes is een legende uit de geschiedenis van Munnekezijl. Het verhaal van deze legende heeft echter geen feestelijk tintje en dat kon ook het publiek merken tijdens de presentatie van het stuk. Van verboden liefdes, tot vervloekingen en uiteindelijk een dramatische afloop.

De muzikale uitwerking van dit verhaal werd geweldig vertolkt door Tida Kira, aldus de componist aan het eind van het stuk tot uitdrukking bracht. Ook het jeugdorkest, onder leiding van Wouter van der Wal, bracht enkele grote werken ten gehore. De jeugd is tenslotte de toekomst van de vereniging en deze avond kon men merken dat Tida Kira zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Terugblik
Het gehele programma van deze avond bestond uit een terugblik op 90 jaar Tida Kira, waarbij uit elk decennia een muziekstuk ten gehore werd gebracht en vele foto’s uit de geschiedenis van de vereniging voorbij kwamen.

Niet alleen Tida Kira kende deze avond een jubileumfeestje. Ook lid Anne-Claire Claassen werd deze avond verrast met een speldje dat haar werd uitgereikt vanwege haar 25 jaar lidmaatschap van de muziekbond.

Tida-Kira-522x391

Tida Kira o.l.v. Paulus de Jong tijdens het 90-jarig jubileumconcert


Bladwijzer de permalink.